U hebt niets in uw winkelwagen.

Duurzaamheid

.

 

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wild harvesting

Natura Siberica werkt volgens het principe van Wild Harvesting. Dezelfde methode werd al door hun verre voorouders gebruikt voor het "verzamelen" van kruiden, wortels en vruchten. Het idee achter Wild Harvesting is dat kruiden en planten die onder natuurlijke omstandigheden in het wild groeien, een natuurlijke selectie ondergaan: alleen de meest veerkrachtige en sterke planten, die rijk zijn aan voedingsstoffen en actieve componenten, overleven.

Dit zogenaamde Wild Harvesting is een precieze aangelegenheid. De planten en kruiden moeten worden verzameld op het moment dat de plant of kruid de hoogste concentratie waardevolle voedzame en biologisch actieve werkstoffen bevat. Het moment van verzamelen is cruciaal, als men zich vergist in het moment zijn de planten of kruiden meteen onbruikbaar. Verder is het erg belangrijk dat de planten en kruiden eenmaal verzameld, zo snel mogelijk worden verwerkt, zodat ze hun nuttige eigenschappen niet verliezen en vitaminen en andere biologisch actieve componenten niet verloren gaan.

Daarom heeft Natura Siberica "Siberia Organic" in Khakassia opgericht. Alle wilde kruiden worden hier door de lokale bevolking met de hand geoogst. Hierdoor blijft de hoogst mogelijke concentratie van werkzame stoffen bewaard en zijn de extracten die Natura Siberica in haar cosmetica gebruikt, bijzonder sterk en effectief. Het handmatig verzamelen is echter een tijdrovend, moeizaam en arbeidsintensief proces.

De unieke kruiden, bessen en planten staan onder strenge kwaliteitscontroles en krijgen een ICEA certificaat als bewijs van hun biologische oorsprong. Bovendien staat het gehele productieproces onder de controle van het Instituut voor Ethische Certificering ICEA. De zuiverheid van de formules wordt gegarandeerd door Europese certificaten van ECO BIO cosmetica ECOCERT en ICEA. Bovendien is het door COSMOS-norm AISBL3 goedgekeurd.

 

 

 

Natura Siberica en haar missie tot het behoud van Cultureel erfgoed

Natura Siberica zet fors in op maatschappelijk ondernemen en duurzaamheid. In 2012 heeft ze een unieke expeditie geïnitieerd en georganiseerd naar Zuid-en Oost-Siberië. De expeditie stond in het teken van het behoud en de studie van tradities en gewoonten van de inheemse flora en fauna van Zuid-en Oost-Siberië. De expeditie vond plaats onder leiding van Oleg Aliyev - de beroemde Russische ontdekkingsreiziger, documentairemaker en lid van de Aziatische en de Russische Geographical Society. Het expeditie team legde meer dan 4.000 mijl af en doorkruiste verschillende klimaatzones; taiga, steppen, bergen en woestijnen. De reis ging van Khakassia (Tashtypsky district), via de Tuva (TODZHA, Erzinsky en Mongun Taiga kozhuun) en eindigde in Oost-Siberië (Buryatia ).  

Ze slaagden erin om uniek beeldmateriaal te maken, oude recepten te beschrijven en heel belangrijk, informatie te verzamelen over de functies van planten door in gesprek te gaan met de lokale bevolking, sjamanen en kruidendokters. Daarnaast is Natura Siberica is een samenwerking aangegaan met de Vereniging van Inheemse Volkeren van het Noorden, Siberië en het Verre Oosten RAIPON ( http://www.raipon.info ). Deze samenwerking staat in het teken van het behoud en de herleving van de geweldige tradities van de inheemse bevolking van Siberië en de bescherming van het culturele erfgoed.

Bovendien wil Natura Siberica zo veel mogelijk mensen laten kennismaken met de cultuur en traditionele manier van leven van de bewoners van deze prachtige regio. Natura Siberica draagt daarom bij aan de totstandkoming van eerste Engelse editie van een encyclopedie over de inheemse volkeren. Siberië kent namelijk ruim 40 oorspronkelijke etnische groepen met ieder hun eigen unieke tradities.  Deze verscheidenheid aan vormen en uitingen van etnische culturen is bijzonder. Er zijn alleen al ongeveer tweehonderd verschillende dialecten en talen.

Desondanks dreigen vele culturele kenmerken, waarden en tradities van deze etnische minderheden verloren te gaan, omdat steeds meer etnische groepen krimpen en gebieden dunbevolkt raken; sommige etnische groepen bestaan nog maar uit een paar honderd leden. Natura Siberica creëert nieuwe banen voor stamleden uit deze dunbevolkte gebieden, zodat ze niet alleen zorg kunnen dragen voor hun gezin, maar ook een vitale stap gezet wordt om de unieke cultuur en tradities van de volkeren te behouden. Kortom, door te kiezen voor de cosmetica van Natura Siberica helpt u ook deze kleine inheemse volkeren van Siberië, hun families, en de unieke natuurlijke rijkdommen van de regio te behouden