U hebt niets in uw winkelwagen.

Over Ons

 


Over Natura Siberica

Hoe een Siberisch beautygeheim een natuurlijke huidverzorgingssensatie werd

Natura Siberica is een innovatief cosmeticabedrijf dat in 2007 is opgericht door Andrey Trubnikov. Het kent inmiddels wereldwijd bekendheid en is het eerste bedrijf dat biologische cosmetica heeft ontwikkeld van wilde kruiden, grassen en planten uit Siberië en het verre oosten. Eigenlijk gaat de ontstaansgeschiedenis van Natura Siberica terug tot 1940. In dat jaar onderzochten Lazarev en Brekhram, twee beroemde botanici uit Rusland, 4000 planten die eigen waren aan de ongerepte natuur van Siberie en het verre oosten. Veel van deze planten werden door de jaren heen door het Siberische volk gebruikt om voor de Russische Koninklijke familie schoonheidselixirs te creëren. Het bijzondere aan een aantal van deze planten is dat ze de IJstijd overleefden en onder zware omstandigheden konden bloeien. Siberië staat immers bekend om zijn complexe klimatologische omstandigheden: extreem koude winters (tot -57C) afgewisseld met hete zomers (tot 35C) en sterke winden. Lazarev en Brekhram ontdekten dat deze planten onder zulke barre omstandigheden bijzondere eigenschappen ontwikkelden. Deze zeldzame eigenschappen helpen in het bijzonder bij het verbeteren van onze algemene welzijn en veel belangrijker, vertragen het huideigen verouderingsproces. Natura Siberica heeft op basis van deze bijzondere kruiden en planten vervolgens een unieke en effectieve cosmeticalijn ontwikkeld, die ook nog eens biologisch gecertificeerd is door de ICEA. De ICEA is de belangrijkste certificeringsorganisatie van biologische producten in Italië. Dit alles verklaart waarom de bekendheid van de cosmeticaproducten van Natura Siberica in een aantal jaren enorm is gegroeid en de lijn in steeds meer landen wordt verkocht waaronder in Amerika, Japan, Rusland, Turkije, Duitsland, Zweden en Spanje.Natura Siberica is Biologische cosmetica

In Siberië en het Verre Oosten bevinden zich prachtige uitgestrekte en ongerepte natuurreservaten met een unieke flora en fauna. De natuur kan hier gelukkig nog vrij en overvloedig groeien. De harmonie en schoonheid van deze natuur heeft Natura Siberica weten door te vertalen naar haar producten: Natura Siberica is het enige bedrijf ter wereld dat gecertificeerde biologische extracten van Siberische kruiden, bessen, grassen en planten gebruikt. Al sinds de oudheid worden deze noordelijke natuurlijke materialen, die rijk zijn aan kostbare oliën en vitaminen gebruikt, omdat ze bekend stonden om hun gunstige eigenschappen. Ze werden gebruikt in medicinale kruidenthee en afkooksels, die men dronk om op krachten te komen en voor het behoud van vitaliteit, gezondheid en jeugdigheid. Natura Siberica blijft anno 2013 nog steeds op zoek naar nieuwe wilde kruiden, grassen, bessen en planten met unieke eigenschappen. Ze verzamelen ze in beschermde gebieden waar ze alle kracht en energie van de natuur hebben geabsorbeerd en dankzij de meest geavanceerde technologie, een minimum aan kunstmatige toevoegingen en strenge controle in alle productiestadia, daadwerkelijk tot wasdom komen waardoor de unieke genezende eigenschappen kunnen worden behouden en verbeterd. Natura Siberica maakt gebruik van gecertificeerde biologische extracten en oliën. De meerderheid van de wilde kruiden die zijn gebruikt bij de vervaardiging van Natura Siberica cosmetische producten zijn biologisch gecertificeerd door ICEA (bijvoorbeeld, Rhodiola rosea, sneeuw cladonia, Siberische geranium, Aziatische duizendblad, Siberische dame's raket, Siberische streepzaad). Ten minste 95% van de ingrediënten van de producten van Natura Siberica zijn van plantaardige oorsprong. De producten zijn vrij van petrochemische producten, siliconen, parabenen en kunstmatige geur- en kleurstoffen. Natura Siberica is er trots op dat ze de eerste producent in Rusland is van biologische cosmetica.  En….. dat ECHT zijn werk doet.

Active organic seal

De Natura Siberica verzorgingsproducten dragen een "Active Organics" zegel. De zegel geeft aan dat deze producten kruiden en plantenextracten bevatten die geteeld zijn volgens de wetten van de biologische landbouw. In Europa en de VS, wordt dit proces gewaarborgd door speciale toezichthoudende instanties. De kruiden en planten worden geteeld op speciaal voor de biologische landbouw aangewezen land. Siberië kent dergelijke toezichthoudende autoriteiten niet, maar het gebied kent wel uitgestrekte oasen van "onaangetast" natuur. Dat wil zeggen, enorme vergezichten waar de natuur het nog voor het zeggen heeft. Waar de kruiden en planten niet behandeld worden met chemicaliën, de lucht kristalzuiver is en de bodem door de eeuwen heen is gevormd. Het grootste deel van de kruiden -en plantenextracten voor de Natura Siberica producten wordt hier verkregen.Over Natura Siberica producten

De unieke basis van de Natura Siberica producten

Natura Siberica heeft een unieke basis ontwikkeld voor haar gehele cosmeticalijn, waarin de olie van Siberische pijnbomen en duindoorn is verwerkt. Deze basis heeft als voordeel dat het de huid en haarconditie positief beïnvloed en het effect van alle andere actieve bestanddelen in de producten versterkt. De vitaminen en antioxidanten van de pijnboomnotenolie beschermen de huid en helpen het verouderingsproces vertragen. De olie verwijdert onzuiverheden en geeft de huid een complete voeding. De vetten in de olie vormen een zeer dunne filter op het huidoppervlak, waardoor de huid vocht kan vasthouden en tegelijkertijd kan ademen. Het geheim van de Siberische pijnboomolie en de biologische waarde ervan is gelegen in het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren, minerale stoffen, essentiële aminozuren, vet-oplosbare vitamine E en fysiologisch zeer actieve onverzadigde vetzuren. De samenstelling is uniek. Zo bevat pijnboomolie veel meer vitamine E dan kokos- of olijfolie. Het bevat zelf meer vitamine F (onverzadigde vetzuren) dan visolie. Onverzadigde vetzuren dienen als bouwmateriaal voor huidcellen. Zonder deze zuren wordt het proces van huidvernieuwing aanzienlijk vertraagd en leidt het tot een dunnere huid, droogheid, schilfering en ruwheid, evenals verlies van elasticiteit en soepelheid van de huid, de vorming van rimpels en gelige teint. Naast de olie bevatten ook de dennennaalden en hars van de pijnboom nuttige eigenschappen. De dennennaalden hebben helende eigenschappen en zijn rijk aan ascorbinezuur (vitamine C) en caroteen. Hars van de Siberische pijnboom wordt vrij vertaald ook wel ‘genezer’ genoemd. De lokale bevolking van Siberië en de Oeral hebben lang geleden de helende en verdovende eigenschappen van dit hars ontdekt. Het heeft bacteriedodende eigenschappen en een therapeutisch effect bij de genezing van verschillende huidziekten. 

Adaptogenen

Natura Siberica producten bevatten extracten van planten-adaptogenen. Adaptogenen zijn planten, die helpen het lichaam aan te passen aan verschillende negatieve omgevingsfactoren zoals kou, hitte, gebrek aan zuurstof, etc. Ze verhogen ook het werkvermogen zonder dat het een negatief effect heeft op het lichaam. Het woord "adaptogenen" is afkomstig van het woord "aanpassing". In de brede betekenis van het woord zijn adaptogens behandelingen, die adaptogene vaardigheden bij mensen verbeteren. Er zijn ongeveer 12 soorten adaptogens in de wereld. In Siberië zijn er 4 van deze plant adaptogens gevonden. Deze planten werden eeuwenlang door de lokale bevolking gebruikt ter behandeling van alle mogelijke ziekten en ter behoud van schoonheid en een jeugdige uitstraling. De planten hadden deze bijzondere status omdat ze de ijstijd overleefden en zich konden aanpassen aan de zware klimatologische Siberische omstandigheden.  Deze zogenaamde boreale planten konden alleen in dergelijke moeilijke omstandigheden overleven door bepaalde essentiële oliën en voedingsstoffen in zichzelf te concentreren. Het resultaat van dit proces was de ontwikkeling van de zeldzame eigenschappen die revitaliseren en, indien op therapeutische wijze gebruikt, de veroudering van de huid vertragen..

Een aantal gras-adoptogenen die Natura Siberica gebruikt om cosmetica te maken:
1.Rhodiola rosea (Golden Root) – is het "Russische geheim van gezondheid en levensduur" (Dr. Howard Peiper) In de natuur zijn er meer dan 20 soorten van deze plant.  Echter, dankzij de belangrijkste actieve componenten, zoals Rosavin, rozarin en hars wordt deze plant beschouwd als een geweldig hulpmiddel voor het vertragen van het verouderingsproces.

2.Siberische Ginseng - is een struik die bestand is tegen de meest extreme Siberische winters.  Deze plant is beroemd om zijn adaptogene mogelijkheden en de inhoud van een aantal mineralen die uniek zijn voor dit type van ginseng.  In Rusland wordt Siberische ginseng traditioneel gebruikt in de behandeling van infecties en andere ziekten en om het uiterlijk van de huid te verbeteren.

3.Lemongrass Nanai - is een kruidachtige plant die groeit in Siberië.  De vruchten lijken op kersen. De wijnstok Nanai is alom bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen, die deze plant een van de meest bekende adaptogenen op onze planeet maakt. In Rusland wordt citroengras Nanai traditioneel door jagers gebruikt voor het verbeteren van het zicht in het donker. Verder stilt het de honger en dorst en gaat het vermoeidheid tegen.  Lemongrass Nanai is zeer rijk aan vitamine E, een natuurlijke antioxidant (helend en beschermend), veel vitamine C, mineralen en essentiële oliën.

4.Aralia verjongt en versterkt de huid en verbetert de weerstand tegen externe invloeden en gifstoffen.  Wegens de stimulerende tonic en adaptogene effecten heeft Aralia Manchu een positief effect op de droge en slappe huid, het herstelt de elasticiteit en verminderd rimpels.  De huid voelt hierdoor fluweel en zacht aan.

5.Siberische wild gras –Siberië herbergt een aantal unieke planten voor gezondheid en schoonheid, die eigen zijn aan deze regio vanwege het barre klimaat.  De plant bevat beschermende actieve bestanddelen met opvallend veel antioxiderende eigenschappen. Over duurzaamheid & maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Wild harvesting

Natura Siberica werkt volgens het principe van Wild Harvesting. Dezelfde methode werd al door hun verre voorouders gebruikt voor het "verzamelen" van kruiden, wortels en vruchten. Het idee achter Wild Harvesting is dat kruiden en planten die onder natuurlijke omstandigheden in het wild groeien, een natuurlijke selectie ondergaan: alleen de meest veerkrachtige en sterke planten, die rijk zijn aan voedingsstoffen en actieve componenten, overleven. Dit zogenaamde Wild Harvesting is een precieze aangelegenheid. De planten en kruiden moeten worden verzameld op het moment dat de plant of kruid de hoogste concentratie waardevolle voedzame en biologisch actieve werkstoffen bevat. Het moment van verzamelen is cruciaal, als men zich vergist in het moment zijn de planten of kruiden meteen onbruikbaar. Verder is het erg belangrijk dat de planten en kruiden eenmaal verzameld, zo snel mogelijk worden verwerkt, zodat ze hun nuttige eigenschappen niet verliezen en vitaminen en andere biologisch actieve componenten niet verloren gaan. Daarom heeft Natura Siberica "Siberia Organic" in Khakassia opgericht Alle wilde kruiden worden hier door de lokale bevolking met de hand geoogst. Hierdoor blijft de hoogst mogelijke concentratie van werkzame stoffen bewaard en zijn de extracten die Natura Siberica in haar cosmetica gebruikt, bijzonder sterk en effectief. Het handmatig verzamelen is echter een tijdrovend, moeizaam en arbeidsintensief proces. De unieke kruiden, bessen en planten staan onder strenge kwaliteitscontroles en krijgen een ICEA certificaat als bewijs van hun biologische oorsprong. Bovendien staat het gehele productieproces onder de controle van het Instituut voor Ethische Certificering ICEA. De zuiverheid van de formules wordt gegarandeerd door Europese certificaten van ECO BIO cosmetica ECOCERT en ICEA. Bovendien is het door COSMOS-norm AISBL3 goedgekeurd.


Cultureel erfgoed

Natura Siberica zet fors in op maatschappelijk ondernemen en duurzaamheid. In 2012 heeft ze een unieke expeditie geïnitieerd en georganiseerd naar Zuid-en Oost-Siberië. De expeditie stond in het teken van het behoud en de studie van tradities en gewoonten van de inheemse flora en fauna van Zuid-en Oost-Siberië. De expeditie vond plaats onder leiding van Oleg Aliyev - de beroemde Russische ontdekkingsreiziger, documentairemaker en lid van de Aziatische en de Russische Geographical Society. Het expeditie team legde meer dan 4.000 mijl af en doorkruiste verschillende klimaatzones; taiga, steppen, bergen en woestijnen. De reis ging van Khakassia (Tashtypsky district), via de Tuva (TODZHA, Erzinsky en Mongun Taiga kozhuun) en eindigde in Oost-Siberië (Buryatia ).  Ze slaagden erin om uniek beeldmateriaal te maken, oude recepten te beschrijven en heel belangrijk, informatie te verzamelen over de functies van planten door in gesprek te gaan met de lokale bevolking, sjamanen en kruidendokters. Daarnaast is Natura Siberica is een samenwerking aangegaan met de Vereniging van Inheemse Volkeren van het Noorden, Siberië en het Verre Oosten RAIPON ( http://www.raipon.info ). Deze samenwerking staat in het teken van het behoud en de herleving van de geweldige tradities van de inheemse bevolking van Siberië en de bescherming van het culturele erfgoed. Bovendien wil Natura Siberica zo veel mogelijk mensen laten kennismaken met de cultuur en traditionele manier van leven van de bewoners van deze prachtige regio. Natura Siberica draagt daarom bij aan de totstandkoming van eerste Engelse editie van een encyclopedie over de inheemse volkeren. Siberië kent namelijk ruim 40 oorspronkelijke etnische groepen met ieder hun eigen unieke tradities.  Deze verscheidenheid aan vormen en uitingen van etnische culturen is bijzonder. Er zijn alleen al ongeveer tweehonderd verschillende dialecten en talen. Desondanks dreigen vele culturele kenmerken, waarden en tradities van deze etnische minderheden verloren te gaan, omdat steeds meer etnische groepen krimpen en dunbevolkt raken; sommige etnische groepen bestaan nog maar uit een paar honderd leden. Natura Siberica creëert nieuwe banen voor stamleden uit deze dunbevolkte gebieden, zodat ze niet alleen zorg kunnen dragen voor hun gezin, maar ook een vitale stap gezet wordt om de unieke cultuur en tradities van de volkeren te behouden. Kortom, door te kiezen voor de cosmetica van Natura Siberica helpt u ook deze kleine inheemse volkeren van Siberië, hun families, en de unieke natuurlijke rijkdommen van de regio te behouden.