U hebt niets in uw winkelwagen.

De producten van Natura Siberica dragen een aantal keurmerken en logo's, waaronder bijvoorbeeld ECOCERT. Hieronder wordt uitgelegd wat de verschillende keurmerken inhouden:

 

De Universiteit van Ferrara

De effectiviteit van alle Natura Siberica producten, gecertificeerd als ECO BIO door het ICEA, is bewezen aan de hand van dermatologische onderzoeken in het labaratorium van de Universiteit van Ferrara in Italie. Alle producten van Natura Siberica zijn uitgebreid getest op hun effectieve werking, veiligheid en verenigbaarheid met de huid. De producten zijn in klinische onderzoeken uitvoerig getest door  onafhankelijke deskundigen in dermatologie en allergologie. De testen worden uitsluitend uitgevoerd op mensen die zich zelf vrijwillig hebben aangemeld. Deze testen op mensen bewezen dat de producten effectief en veilig zijn.

 

ECOCERT

ECOCERT is het keurmerk van een inspectie en certificeringsdienst, opgericht in Frankrijk. ECOCERT was de eerste certificeringsinstelling, die normen voor natuurlijke en biologische cosmetica heeft ontwikkeld. Twee keer per jaar inspecteert ECOCERT de productielijnen om te controleren of deze aan de eisen van de strenge normen van ECOCERT voldoen.

De belangrijkste ECOCERT normen zijn:

ü  Ingrediënten die voor de producten gebruikt zijn moeten verkregen zijn uit duurzame bronnen en geproduceerd zijn door middel van milieuvriendelijke productieprocessen. ECOCERT controleert daarom op de afwezigheid van GGO, parabenen, fenoxyethanol, nanodeeltjes, siliconen, PEG, synthetische parfums en kleurstoffen, dierlijke ingrediënten.

Concreet houdt dit o.a. in dat biologische ingredienten aan de onderstaande ECOCERT eisen moeten voldoen:

ü  Zaad van planten mag niet onderworpen zijn aan genetische modificatie.

ü  Chemische meststoffen mogen niet worden gebruikt.

ü  Pesticiden mogen niet worden gebruikt. Ongediertebestrijding is uitgevoerd met de hulp van natuurlijke vijanden of niet-giftige alternatieven, die door ECOCERT zijn goedgekeurd.

ü  Producten zijn vervaardigd en opgeslagen in eco-vriendelijke ruimten.

Verder geldt dat een cosmeticaproduct alleen het ECOCERT keurmerk verkrijgt als het product een minimale gehalte aan natuurlijke ingrediënten uit biologische landbouw bevat. Dit betekent concreet dat 95% van alle plantaardige ingrediënten in de formule en een minimum van 10% van alle ingrediënten van het gewicht afkomstig moet zijn van biologische landbouw.

 

ICEA

Het ICEA is de belangrijkste verklarende instantie van natuurlijke cosmetica in Italië. De Italiaanse vereniging van biologische landbouw (AIAB) en het Certificeringsinstituut voor Milieu en Ethiek (ICEA), hebben samen met een groep van fabrikanten leidende beginselen voor natuurlijke en biologische cosmetica ontwikkeld. Cosmetica, die aan de strenge eisen van deze certificeringsinstantie voldoet, ontvangt de status van biologisch. Alle stadia van het productieproces worden gecontroleerd:

• Geen kunstmatige toevoegingen en geen gebruik van gentechnologie tijdens het productieproces;

• alles met betrekking tot  afval, energie, vervoer en sanitaire-hygiënische normen is streng geregeld ;

• productie en opslag worden uitgevoerd volgens strenge ecologische regels;

• ICEA controles worden meerdere keren per jaar uitgevoerd, ook op de productielocatie’s zelf.

 

Natura Siberica helpt kleine Siberische stammen
De aankoop van wilde Siberische kruiden geschiedt op ethische en verantwoordelijk wijze, onder andere doordat Natura Siberica de inheemse bevolking van Siberie en het verre oosten inzet bij het handmatig plukken van de kruiden en planten die bestemd zijn voor de cosmetica. Natura Siberica betaalt vervolgens een hogere prijs dan gangbaar is voor deze wilde kruiden en planten. Zo kunnen stamleden niet alleen in hun eigen levensonderhoud voorzien maar ook in de sociale en ecologische behoeften van hun gemeenschap. Zonder deze vorm van ‘hulp’ dreigen unieke talen, culturen en tradities verloren te gaan. Van de 41 etnische groepen in de regio zijn er stammen, die nog minder dan 1000 leden tellen. Zo, zijn van de Aleut-stam nog maar 540 leden over en van de Tazy-stam 276 leden. Natura Siberica zorgt er dus voor dat unieke culturele erfgoed bewaard blijft. U helpt dus met uw aankoop van Natura Siberica producten ook deze Siberische stammen en gemeenschappen.

 

Adaptogenen

De moderne geschiedenis van adaptogenen begon in de jaren 1940, toen de twee Russische botanici Lazarev en Brekhram meer dan 4000 planten en kruiden onderzochten. Tijdens dit onderzoek ontdekten ze twaalf planten en kruiden met zeer bijzondere en zeldzame eigenschappen, de zogenaamde adaptogenen. Russische wetenschappers hebben alleen al tot 1984 meer dan 1.500 farmacologische en klinische studies over adaptogenen gepubliceerd. Het onderzoek naar de eigenschappen van adaptogenen zet zich vandaag de dag nog voort. Er bestaat weinig twijfel over de positieve invloed van adaptogenen op onze gezondheid en huid. Ze    

zijn zo uniek, omdat ze er in slaagden de ijstijd te overleven door zich aan te passen aan het uitzonderlijk strenge klimaat in Siberie, een van de koudste gebieden op de wereld.  Dientengevolge, bezitten zij zeldzame eigenschappen die positief bijdragen aan de verbetering van het algemene welzijn en mits op therapeutische gebruikt het huidverouderingsproces vertragen.

 

Wild geoogste kruiden

Een aantal planten en kruiden uit Siberie hebben als gevolg van de extreme klimatologische omstandigheden unieke eigenschappen ontwikkeld die een zo goed als ongekend in de wereld positief effect hebben op onze schoonheid en gezondheid. De kruiden en planten zijn zo uniek omdat ze buitengewone anti-oxidante eigenschappen bezitten en actieve bestanddelen met een zeer beschermende werking synthetiseren. Enkele voorbeelden van deze unieke planten zijn:

ü  De Cladonia blijft dankzij haar verbazingwekkende kracht en vitaliteit zelfs onder een sneeuwlaag groen, ook als de temperatuur met meer dan 50 C is gedaald. Het bevat een bepaalde zuur, waarvan men verondersteld dat het wonderen doet voor de huid, omdat  het op actieve wijze de huidcellen hersteld en op effectieve wijze het huidverouderingsproces vertraagd.  

ü  De Siberische dwergden groeit zelfd een centimeter per maand op een permafrost ondergrond.

ü  En de Arctische bergframboos, die kan overleven bij temperaturen van minder dan 50 C bevat twee keer zo veel vitamine C als een citroen.

ü  De Altai duindoorn en bevat op een na de meeste vitamine E

ü  in het hele plantenrijk.

ü  Siberische Salvia is een natuurlijke voor de dieren in deTaiga. Als ze gewond zijn gaan ze op zoek naar deze magische plant om wonden te genezen.

Natura SIberica gebruikt de unieke eigenschappen van deze en andere Siberische planten om cosmetica voor u te ontwikkelen die uw huid met buitengewone vitale kracht vervult.

 

Duurzaamheid

Natura Siberica beoogt de ecologie van de wilde natuur  waar ze oogsten positieve te beïnvloeden. Door de gewassen op een juiste manier te snijden wordt de bloei van nieuwe planten en kruiden niet gehinderd.  Bovendien is het van cruciaal belang om de kruiden en planten op een specifiek moment te oogsten afhankelijk van de grootte en leeftijd van het gewas. Alleen dan bevatten de gewassen de hoogste concentratie werkzame stoffen die de gezondheid en schoonheid van de huid ten goede komen. Dit is de reden waarom alle wilde Siberische kruiden en planten voor de producten van Natura Siberica handmatig door kleine Siberische stammen wordt geplukt en geoogst.